Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012

Τρούφες καρύδας.

Για τους αγαπημένους μας σύντεκνους που παντρεύονται κάναμε νόστιμα τρουφάκια καρύδας.
Ένα εύκολο γλυκό που μπορεί εύκολα να αλλάξει όψη για παιδικό πάρτυ ή βάφτιση βάζοντας πολύχρωμα "σκουφάκια" και γιατί όχι λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής στο μείγμα για πιο χρωματιστό αποτέλεσμα.

Τα υλικά μας για 50 - 60 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος είναι :

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κιλό καρύδα
2 φλυτζάνες αμύγδαλο ωμό

1) Βράζουμε τα αμύγδαλα, βγάζουμε τη φλούδα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

2) Τα περνάμε από το μπλέντερ να γίνουν σκόνη.

3) Μέσα σε μια λεκάνη βάζουμε τα αμύγδαλα, το ζαχαρούχο γάλα και καρύδα όσο σηκώσει για να πλάθονται και να μην σπάνε.

4) Παίρνουμε μέρος του μείγματος, το πλάθουμε σε μικρή μπαλίτσα και την κυλάμε πάνω στην καρύδα που έχουμε βάλει σε ένα πιάτο ( θα μπορούσαμε να τα κυλήσουμε και σε πολύχρωμα ζαχαρωτά περλάκια που υπάρχουν στο εμπόριο...μμμμ..)








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου