Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Κου-κλό θέατρο για μικρούς και μεγάλους!

                                                                                                                                                                                                                                          

  "Ο Φρίξος και η Έλλη".

Ένας αρχαίος μύθος ζωντανεύει πάνω στην κουκλοθεατρική σκηνή  με ήρωες τη θεά Νεφέλη, τον βασιλιά Αθάμα, την μάγισσα Ινώ, τον Φρίξο και την Έλλη. Δώδεκα διαφορετικές  κούκλες μέσα από την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου θα μας μεταφέρουν σε ένα κόσμο μαγικό, όπου μάγια θα λυθούν, παιδιά θα ελευθερωθούν και νέοι βασιλιάδες θα αναδειχθούν.

Σάββατο 24 Μαρτίου στο Lido Soccer στις 12 το μεσημέρι.

Πάρτε μια μικρή γεύση από την παράσταση πατώντας εδώ http://www.youtube.com/watch?v=akL4t4fI5do

Πληροφορίες στο τηλ.  6977 987 248  κ.Αναγνωστάκης Γιώργος

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Θεατρικό παιχνίδι για ενήλικες


Η εναλλακτική δημιουργική παιδαγωγική ομάδα "Φτου! και Βγαίνω" μας παρουσίασε το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του "Παιδόκηπου"  για το μήνα Μάρτιο.

Κάντε κλικ εδώ  http://ftoukaivgainw.wordpress.com/  , δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα
 και όσοι επιθυμείτε στείλτε μου μειλάκι στο elenirov@gmail.com για το θεατρικό παιχνίδι ενηλίκων!!!!
Βρουμ βρουμμμμμμ...σας χαιρετώ!



Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Νηστίσιμο και ... νόστιμο κέικ

Ψάχνοντας τις συνταγές μου τις προάλλες (ναι το κάνω πότε-πότε) ανακάλυψα μία για νηστίσιμο κέικ που είχα φτιάξει δυο φορές στο πατρικό μου και άρεσε πολύ!!Σκέφτηκα λοιπόν εν όψει νηστείας να το φτιάξω για να τρατάρω εκτός από τα μηλοπιτάκια μου, στα οποία επιτηδεύομαι με επιτυχία τον τελευταίο καιρό. 

Ιδού τα υλικά...

  • 3 φλ. τσαγιού αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του..όχι με βοήθεια, χιχιχιιχι)
  • 3/4 φλ. τσαγιού  λάδι
  • 2 φλ. τσαγιού κρύο νερό 
  • 1 κ. γλυκού σόδα
  • 2 φλ.τσαγιού ζάχαρη (εγώ βάζω 1φλ. και κάτι)
  • 5 - 6 κ.σούπας κακάο
  • 2 κ. γλυκού ξίδι
  • 2 βανίλιες

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά (ανάλογα το φούρνο βέβαια, να τσεκάρετε με μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα) . Να το προσπαθήσετε.Είναι απλό και νόστιμο.Καλή όρεξη!!







Το κουτί με τα παραμύθια

Σας έχουμε άλλο ένα παραμυθένιο νέο.Ναι, ναι καλά ακούσατε!!!Ας τρέξουμε όλοι παιδιά στη "Χοροκίνηση" να νιώσουμε μαζί τούτη τη χαρά!!!

Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 στη Σχολή χορού και γυμναστικής "Χοροκίνηση" (Λασιθίου 10, Ηράκλειο ) από τις 11.30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι θα κάνουν την εμφάνισή τους οι ήρωες κάποιων παραμυθιών. Οι ήρωες αυτοί ανακατεύτηκαν, έχασαν το δρόμο τους και μπερδεύτηκαν...ποιοι θα ξετυλίξουν το κουβάρι της ιστορίας ώστε το παραμύθι να αρχινήσει??

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ομάδα κουκλοθεάτρου Κουκλο-Βατώ

Το βιβλιοπωλείο "Δοκιμάκης" και η ομάδα κουκλοθεάτρου "Κουκλο-Βατώ"  σας προσκαλούν το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012, στις 11.00 το πρωί στο βιβλιοπωλείο "Δοκιμάκης" για να παρακολουθήσετε την κουκλοθεατρική παράσταση: "Το ταξίδι της παπλωματούς".
Μία τρυφερή ιστορία που μιλάει για την αξία της γενναιοδωρίας και την ομορφιά της προσφοράς .

Εμψυχώτριες -  κουκλοπαίχτριες : Σφυράκη Μαρία και Ζεάκη Μαρία.

Είσοδος ελεύθερη.
 Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ  https://www.facebook.com/events/129157033878195/

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Μια φορά κι έναν καιρό..

Και ναι...οι πύλες του παραμυθιού είναι ανοιχτές  στο Ηράκλειο, κάθε Σάββατο πρωί στις 11.30 για γονείς και παιδιά στο βιβλιοπωλείο "Δοκιμάκης". Εκεί  μας υποδέχεται η κ.Ιωάννα Κρόγγου και μας αφηγείται παραμύθια. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη!!
Στους γονείς προσφέρονται καφές, τσάι και καλή μουσική!!!!

Βιβλιοπωλείο Δοκιμάκης : Καντανολέων 4, πεζόδρομος
                                          τηλ. 2810 288 544 

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Σεμινάριο εμψύχωσης αντικειμένων

Είναι ευχάριστο όταν βρίσκεις υπέροχα πράγματα να γεμίσεις το βαλιτσάκι  της ζωής σου και κατ' επέκταση της ζωής του παιδιού σου. Κάτι λοιπόν καινούργιο συμβαίνει στο Ηράκλειο!
Εργαστήρι αφήγησης ιστοριών με αντικείμενα (object theatre).

Γιατί μία βρύση είναι ...και μύτη..και καμπούρα ..και μαγκούρα...
του εαυτού σου .. του διπλανού σου ..
όπως και το ανοιχτήρι του κρασιού είναι ένας αθλητής ... χορευτής.. κολυμβητής
ή ό,τι άλλο φανταστείς!
Κυριακή 11 Μαρτίου, 11:00-14:30
Σάββατο  7 Απριλίου, 10:00-13:30
Κόστος κάθε συνάντησης 15 ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ http://www.heraklion.gr/agenda/seminars/22314.html 

Μία ομάδα για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Στην προσπάθειά μου να μάθω όσα περισσότερα μπορώ για τη σωστή  ανάπτυξη του παιδιού μου και για το πώς μπορούμε σαν γονείς να ενισχύουμε όλες του τις προσπάθειες και να του δείξουμε τον κόσμο ανακάλυψα την ομάδα Φτου!και βγαίνω, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Ηράκλειο, στην περιοχή Μαραθίτη.
Μία φρέσκια ομάδα, με πρόσωπα χαρούμενα και με την κ.Αθηνά,παιδαγωγό από την Ολλανδία, έτοιμη να αγκαλιάσει οποιαδήποτε ανασφάλειά μας, να μας κανακέψει σαν να είμαστε παιδιά και να μας εξηγήσει βήμα βήμα τα στάδια ανάπτυξης ενός παιδιού μέσα από τη συζήτηση και το παιχνίδι!Ναι, παίζουμε κι εμείς εκεί και περνάμε καλά μέσα σε ένα χώρο μαγικό.. γεμάτο μαντήλια, κλωστές, καπέλα, κούκλες και ομπρέλες. Με μία μικρή παύση 2 εβδομάδων συνεχίζουμε κανονικά το Σάββατο 10/3/2012 στις 15.30 για να συζητήσουμε με τι θα ασχοληθούμε στον επόμενο κύκλο και για να δηλώσουμε συμμετοχές για θεατρικό παιχνίδι!
Τηλ.επικοινωνίας 6956096222
Μπείτε να δείτε το πρόγραμμα Μαρτίου http://ftoukaivgainw.wordpress.com/
Θα σας δούμε εκεί.

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Radio Family

Radio Family
Συντονιστείτε : 89,5.

Ένας ραδιοφωνικός σταθμός γεμάτος...φαντασία, παιδικά παραμύθια και τραγούδια από τις 6 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα!!!Τι χαρά!



Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Δεν θέλω άλλο χειμώνα.

Αρκετά!!!Δεν θέλω άλλο χειμώνα.Συγγνώμη κύριε Χειμώνα που σε βαρέθηκα, μα ήρθε η ώρα της κυρίας Άνοιξης να διαβεί το κατώφλι αυτού του χρόνου.Μας κράτησες πολύ καιρό μέσα  κύριε Χειμώνα και δυσκολευτήκαμε πολύ στις μετακινήσεις μας.Ακόμα και οι φίλοι μας δυσκολεύτηκαν και έτσι δεν τους είδαμε όσο θα θέλαμε.Στην αρχή περνούσαμε όμορφα στο σπίτι μας.Μας άρεσε που βλέπαμε την βροχή και σχεδόν  κάθε βράδυ μας νανούριζε γλυκά. Μας άρεσε που είδαμε χιόνια στα βουνά.Μας άρεσε που βάλαμε τα ρούχα μας τα μακρυμάνικα, τα καλσόν και τα κασκόλ μας!Όμως αρκετά.Η κυρία Άνοιξη έχει αρχίσει ήδη να μας ξεμυαλίζει.Οι μέρες μεγάλωσαν, οι κάμποι πρασίνισαν,οι αμυγδαλιές άνθισαν, τα κρινάκια μοσχοβόλησαν, οι ξινίθρες έκαναν την παρουσία τους θυμίζοντάς μας τα παιδικά μας χρόνια.Δεν κρατιέμαι άλλο.Θέλω βόλτες στην εξοχή με το μπεμπάκι μου, καφεδάκια με τις φίλες μου και με τον μπαμπά μας έναν περίπατο στο δικό μας ανθισμένο μονοπάτι στο οροπέδιο του Στρούμπουλα.Δεν θέλω άλλο χειμώνα.Τέλος. :)


Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Ωωωωωω, ο Μάρτης στον καρπό!


   Στα παιδικά μας χρόνια οι περισσότεροι από εμάς έχουμε φορέσει Μάρτη τουλάχιστον για μία φορά στη ζωή μας.Δεν το θυμάστε; Είναι το βραχιολάκι εκείνο που φτιάχνουμε από λευκή και κόκκινη κλωστή και το φοράμε στο χέρι μας από 1 έως 31 Μαρτίου.

  Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο «Μάρτης» προστατεύει τα πρόσωπα των παιδιών από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης, για να μην καούν. Γνωρίζατε πως, εκτός από το χέρι  σε κάποιες περιοχές της χώρας κρεμούσαν την κλωστή όλη τη νύχτα στα κλαδιά μιας τριανταφυλλιάς για να χαρίσουν ανθοφορία, ενώ σε άλλες περιοχές την έβαζαν γύρω από τις στάμνες για να προστατέψουν το νερό από τον ήλιο και να το διατηρήσουν κρύο;Αλλού πάλι το φορούν ως την Ανάσταση, οπότε και το δένουν στις λαμπάδες της Λαμπρής για να καεί μαζί του.

     Πώς μπορείτε να το φτιάξετε :

Θα χρειαστούμε μία άσπρη και μία κόκκινη κλωστή σε μήκος λίγο πιο μεγάλες από τον καρπό του χεριού μας.Παίρνουμε τη μια κλωστή και κάνουμε έναν κόμπο από την μια μεριά. Τη στερεώνουμε κάπου και τη στρίβουμε ανάμεσα στις παλάμες μας όσο μπορούμε περισσότερο.Φτιάχνουμε  κόμπο και από την άλλη μεριά.Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο χρώμα.Πιάνουμε και τις δυο κλωστές  μαζί από την μια άκρη και τις τεντώνουμε από την άλλη.Όταν τις αφήσουμε ελεύθερες μπερδεύονται μεταξύ τους κι έτσι έχουμε έτοιμο τον "μάρτη" να τον δέσουμε στο χέρι μας.Εμπρός μαμάδες και φίλες...μαρτάκια για τα χεράκια!!

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

music we love to hear

Καλή μας αρχή.

Γιούπιιιιιιιιι...εδώ και 7,5 μήνες το σπίτι μας έχει γεμίσει με γελάκια από το μπεμπάκι μας, αγκαλίτσες, κλάματα, άλλοτε από χαρά, άλλοτε από συγκίνηση, μυρωδιές όμορφες και πολλή πολλή αγάπη!!Για πρώτη φορά μαμά λοιπόν....και ένας καινούργιος κόσμος μπροστά μας , έτοιμος  να τον εξερευνήσουμε!!!
Είμαστε έτοιμοι, οικογενειακώς...ο μπαμπάς, εγώ και το μπεμπάκι μας!Καλή μας αρχή.